Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Iasi, Bulevardul Copou,
Nr. 32, Bl. B4, Parter
0741 756 365
Programare rapidă

Ortodonție

Medicul specialist în ortodonție este preocupat atât de funcționalitatea și frumusețea zâmbetului, cât și de armonia generală a feței redându-i simetria și estetica.

De aceea, planul tău de tratament este unic, personalizat doar pentru tine.

Ortodonția nu se adresează doar copiilor, ci și adultilor. Datorită tehnicilor moderne apărute, dinții pot fi îndreptați la orice vârstă. Există aparate ortodontice invizibile care pot fi purtate și de persoane care nu își doresc să se vadă acest lucru.

 

Cu ajutorul tratamentului ortodontic, aspectele fizionomice sunt îmbunătățite considerabil, asigurând, totodată, și o stare excelentă de sănătate a aparatului dento-maxilar.

 

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar este soluția sigură, care salvează dinții poziționați incorect pe arcada dentară, corectează spațiile interdentare inestetice ale dinților pe arcadă, îmbunătățește masticația și reglează ocluzia (mușcătura).

 

Dinții poziționați corect, distribuie uniform forțele masticatorii, evitând uzura excesivă a anumitor dinți, astfel se previn durerile și disfuncțiile articulare.

  • Aparatul ortodontic mobil pentru copii

 

Aparatele ortodontice mobile pentru copii sunt utilizate în perioada în care mai există dinți de lapte pe arcadă.

 

Acestea stimulează creștera arcadelor, facilitând alinierea dentară sau  corectarea unor malpoziții si sunt realizate din materiale viu colorate, pentru a-i atrage pe micuții pacienți. 

 

Consultatia ortodontică la copii, în jurul vârstei de 6-7 ani este esențială pentru sănătatea orală și aspectul fizic al viitorului adult.

 

Neglijarea îndreptării dinților în copilărie, duce la dezvoltarea unor complicatii  grave, dificil și costisitor de rezolvat la maturitate.

  • Aparatul ortodontic fix vestibular

 

Aparatele ortodontice fixe vestibulare sunt cele mai utilizate și constau în sisteme de brackeți aplicați pe fiecare dinte, uniți prin intermediul unui arc.

 

Fixarea brackeților se face prin adeziune, cu materiale compozite și nu atacă smalțul dinților, lăsând suprafețele dentare intacte după îndepărtare.

 

Brackeții pot fi metalici având un preț accesibil sau mai estetici, avand un cost mai ridicat. Ultimei generații de brackeți fizionomici îi corespund brackeții din safir.

 

Aceștia reprezintă cea mai estetică alternativă, au o rezistență similară celor metalici, iar transluciditatea și transparența acestora îi fac aproape invizibili, fiind foarte solicitați de către pacienți.

  • Aparatul ortodontic mobil INVISALIGN

 

Este un aparat dentar modern, complet invizibil, foarte comod și ușor de igienizat, mobil, facil de înlăturat de către pacient înaintea meselor, pentru igienizare sau ori de cate ori se dorește acest lucru.

 

Este format dintr-o serie de alignere dintr-un material plastic special, transparente și foarte suple, asemănătoare cu gutierele, fără a avea vreo componentă metalică.

 

BENEFICIILE PURTĂRII APARATULUI DENTAR

  • Aliniază dinții în mod corespunzător și îi readuce în poziția lor corectă.
  • Cariile și bolile gingivale sunt ambele reduse.
  • Dinții care nu sunt aliniați corespunzător nu numai că aduc un minus esteticii dentare, dar creează și spații între ei, care, în timp, vor reține resturile alimentare și vor provoca carii.
  • Combate eroziunea dentară.
  • Dicția este îmbunătățită considerabil.
  • Oprește obiceiurile vicioase - Pentru a atenua disconfortul pe care îl pot provoca dinții nealiniați, copiii și adulții dezvoltă obiceiuri proaste, cum ar fi mestecatul ustensilelor de scris, mușcatul buzelor și așa mai departe.
  • Cum funcționează aparatul dentar?

 

Atunci când aplicăm o forță asupra dinților cu un aparat ortodontic, osul din jurul dintelui se va remodela și va permite dintelui să "alunece" în poziția dorită.

 

Forțele ortodontice trebuie menținute la un nivel minim pentru a evita mișcarea excesivă a dinților.

 

O forță excesivă poate induce o mobilizare nedorită a dinților.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE APARATUL DENTAR

  • Cât timp trebuie să port aparatul dentar?

 

Acest tip de terapie poate dura între un an și trei ani, în funcție de complexitatea cazului individual al pacientului. Ortodontul poate determina durata tratamentului pentru fiecare caz în parte, după ce examinează fiecare pacient.

 

  • Tratamentul ortodontic este dureros?

 

Durerea și disconfortul, în special în primele zile după aplicarea aparatului dentar și în următoarele câteva săptămâni, când acesta este ajustat, pot fi atenuate cu anumite analgezice.

 

Când aparatul dentar este din metal, este posibil să apară ulcerații la nivelul obrajilor, buzelor și gingiilor.

 

Acestea pot fi prevenite sau tratate cu ceară dentară sau cu medicamente.

 

  • Când este necesar tratamentul ortodontic?

 

Toate grupele de vârstă sunt încurajate să beneficieze de această formă de terapie ortodontică, care vă poate ajuta să vă dezvoltați o mușcătură sănătoasă și să redea aspectul estetic plăcut al zâmbetului.

 

Stomatologia ortodontică este o metodă de corectare a formei și poziționării dinților și a oaselor maxilarului cu ajutorul aparatelor ortodontice.

 

Medicul poate recomanda purtarea unui aparat dentar de la vârsta de șapte ani pentru a ajuta la crearea de spațiu pentru dinții permanenți și pentru a evita extracțiile sau alte probleme.

 

  • Tratamentul ortodontic: etapele procedurii

 

Tratamentul ortodontic pentru adulți are ca scop corectarea neregularităților de aliniere dentară și constă în utilizarea unui aparat dentar fix sau mobil. Poate fi necesară intervenția chirurgicală în funcție de gradul de modificare a structurii osoase.

Care sunt pașii de urmat în timpul tratament ortodontic?

  • Realizarea consultației;
  • Stabiliraea planul de tratament;
  • Ședința de montare;
  • Controalele periodice la cabinet;
  • Îndepărtarea bracket-urilor;
  • Purtarea aparatului de contenţie;

Care sunt prețurile?

 

Înțelegem că procedurile stomatologice pot fi costisitoare. La Clinica Dental Art punem preț pe sănătatea orală și tocmai din acest motiv ne dorim ca toți pacienții noștri să poată beneficia de tratamente stomatologice de înaltă calitate, sigure și fără durere, la prețuri accesibile!

 

Iată lista noastră de prețuri:

Vezi tarifele

Vă doriți un zâmbet perfect aliniat de care să vă bucurați pentru tot restul vieții?

 

Solicitați chiar astăzi o programare, iar noi vom crea arta zâmbetelor sănătoase!