Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Iasi, Bulevardul Copou,
Nr. 32, Bl. B4, Parter
0741 756 365
Programare rapidă

Chirurgie dentară

Plan de tratament cu abordare multidisciplinară

Intervențiile chirurgicale sunt realizate pe baza unor investigații complexe, Tomografie 3D, și a unui plan de tratament multidisciplinar, realizat de către o echipă medicală specializată, cu experiență clinică.

O abordare multidisciplinară a planului personalizat de tratament asigură:

 

  • stabilirea unui diagnostic corect;
  • soluție de tratament potrivită pentru nevoile pacientului;
  • intervenții chirurgicale precise;
  • proceduri medicale eficiente;
  • pacientul se simte confortabil, știind de la început toate detaliile tratamentului ;
  • garanția succesului.


Chirurgia orală este o ramură a stomatologiei extrem de importantă, care îmbină tehnici și tehnologii, cu scopul de a trata afecțiunile dentare, prin intermediul intervențiilor chirurgicale.

Cu ajutorul acestui domeniu stomatologic, se pot combate problemele întâlnite la nivelul sistemului dento-maxilar. Care sunt, în definitiv aceste afecțiuni?

  • Granuloame aplicale
  • Chisturi maxilare
  • Molari de minte incluși sau semiincluși
  • Canini incluși
  • Extracții dentare
  • Abcese periosoase
  • Premolarizare
  • Tratament chirurgical protetic
  • Tumori benigne
  • Chirurgia parodontală
  • Augumentări osoase
  • Sinus lift

 

 

 

REZECȚIA APLICALĂ

Rezecția apicală este des întâlnită în cazul intervențiilor chirurgicale și este determinată de infectarea cu bacterii la vârful rădăcinii și a osului din jur, ce duce la formarea granulomului și poate evolua până la formarea unui chist ce afectează și dinții vecini.

 

În cazul unui eșec al tratamentului de canal, rezecția apicală este o procedură chirurgicală frecvent folosită. Este intervenția la care se apelează în ultima fază, când singura alternativă a dintelui este extracția.

 

Prin rezecție apicală se urmărește îndepărtarea infecției apărute la nivelul apexului și a țesutului osos afectat, și are ca scop salvarea dintelui.

 

Vârful rădăcinii unui dinte este îndepărtat chirurgical, în cazul acestei proceduri. Pacienții nu resimt disconfort sau durere, operația fiind efectuată sub anestezie locală.

EXTRACȚIA DENTARĂ

 

Cea mai frecventă procedură chirurgicală din lume este extracția dentară.

 

Această intervenție este necesară în cazurile în care un dinte este deteriorat, fără a mai putea fi tratat sau salvat, de asemenea, în cazul dinților incluși sau semiincluși sau în unele cazuri ortodontice.

 

Dintele este îndepărtat sub anestezie locală, pentru a nu cauza durere sau disconfort pacientului, pe întreaga perioadă a procedurii. În cazul în care dintele are o infecție, poate fi necesară o anestezie suplimentară.

 

Incizia este închisă, iar locul de extracție este suturat, dacă este necesar. Firele sunt îndepărtate după 7-10 zile, în funcție de instrucțiunile medicului.

SINUS LIFT, ADIȚIA OSOASĂ, CHIRURGIA PARODONTALĂ

 

  • Operația de sinus lift

 

Procedura de sinus lift este procedura chirurgicală folosită cu scopul de a permite inserarea unor implanturi dentare în zona molarilor și a premolarilor, zone ale maxilarului superior, acolo unde sinusul este coborât și nu oferă suficient spațiu pentru a poziționa implantul.

 

Operația constă în ridicarea membranei sinusale, prin adiție de os, pentru a facilita inserarea implantului dentar în zona respectivă.

 

 

  • Adiția osoasă

 

Adiția osoasă este o procedură chirurgicală utilizată pentru a adăuga material osos într-o zonă în care a avut loc o pierdere osoasă.

 

Acest lucru se poate face pentru a îmbunătăți rezistența osului sau pentru a oferi o suprafață pe care să crească un os nou.

 

 

  • Chirurgia parodontală

 

Chirurgia parodontală restabilește aspectul dinților și ajută la menținerea sănătății dentare.

 

Este utilizată pentru a trata atât dezvoltarea pungilor parodontale, cât și retracția gingivală.

La ce să vă așteptați înainte, în timpul și după o interventie chirurgicala dentară?

Înainte de orice intervenție chirurgicală este esențial să cunoașteți cât mai multeinformații, pentru a vă forma o imagine mult mai clară.

Înainte de a fi supuși unei proceduri chirurgicale, pacienților li se prezintă protocolul și etapele intervenției, de către echipa medicală, pentru a se asigura că se cunosc toate etapele și implicările procedurilor.

 

Medicul coordonator și chirurgul vă vor examina istoricul medical, motiv pentru care este esențial să precizați, toate medicamentele și suplimentele administrate, în fișa medicală.

 

În anumite cazuri, pot fi administrate antibiotice înainte de tratament, precum și un plan alimentar, care trebuie urmat în noaptea dinaintea operației pentru a preveni infecția. De asemenea, indicat ar fi să nu beți sau să mâncați cu 8 ore înainte de intervenția chirugicală.

 

Pentru a evita problemele, personalul nostru va monitoriza cu atenție pacienții care se pot confrunta cu diferite complicații.

 

Durata tratamentului este determinată de complexitatea acestuia și de materialul biologic al pacientului, care poate dura mai multe ore în situații dificile de reabilitare orală.

 

În timpul operației, pacientul este supravegheat de o echipă medicală și de un anestezist calificat, precum și de o tehnologie digitală avansată, modernă, esențială pentru realizarea cu succes a intervenției.

 

După orice intervenție chirurgicală este necesară o perioadă de recuperare, timp în care pacientul trebuie să urmeze instrucțiunile și recomandările medicului stomatolog, pentru a reduce timpul de vindecare și pentru a evita problemele viitoare.

Care sunt prețurile?

 

Înțelegem că procedurile stomatologice pot fi costisitoare. La Clinica Dental Art punem preț pe sănătatea orală și tocmai din acest motiv ne dorim ca toți pacienții noștri să poată beneficia de tratamente stomatologice de înaltă calitate, sigure și fără durere, la prețuri accesibile!

 

Iată lista noastră de prețuri:

Vezi tarifele